praktijk voor hoogsensitiviteit

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Margret Graafland.

Mijn basis ligt in het onderwijs. Naast mijn praktijk sta ik nog steeds voor de klas.Mijn interesse heeft altijd gelegen in het welzijn van kinderen op sociaal en emotioneel gebied.

Het is een voordeel om nog op een school te werken, omdat de problemen met hoogsensitieve kinderen daar ook spelen en ik uit ervaring tips kan geven.

Als  onwetend hoogsensitief persoon met 2 hoogsensitieve kinderen ging ik jaren geleden op zoek naar hulp. Mijn interesse in anders naar mensen kijken is zo ontstaan.

Ik kwam in aanraking met de toegepaste kinesiologie (spiertesten m.b.v. allerlei programma's)en ben de opleiding Espavo bij Carin Janssen gaan doen. Met deze methode kan je op een diep niveau werken met kinderen en volwassenen .

Het gaf mij heel veel inzicht en handvatten en oplossingen voor het hoogsensitief zijn. Het bracht mij en mijn kinderen letterlijk sprongen verder! 

Ook mijn ervaring als trainer van het vriendenprogramma voor kinderen bij Bavo-Europoort kon ik goed gebruiken.

Ik durfde de sprong te maken om van mijn" zwakheid" mijn kracht te maken en startte mijn praktijk!

Dat is nu ongeveer 9 jaar geleden. Ik kreeg steeds meer hoogsensitieve kinderen en mensen  in de praktijk en ben me daar  op gaan specialiseren. Ik heb inmiddels ook  mijn eigen remedielijn ontwikkeld die goed aansluit bij hoogsensitieve mens.

Om kinderen een nog betere basis te geven heb ik in begin 2016 de opleiding tot Relaxkidstrainer gedaan. Ik geef nu op diverse plekken in de Hoeksche waard de Relax-kidstrainingen.                                                                                                                        Hier kunnen kinderen of volwassenen heerlijk ontspannen en tot zichzelf komen op een vrolijke gezellige manier. Als extraatje tekenen we hier ook bij zodat het geleerde geïntegreerd wordt en ik meteen kan zien hoe het met het kind gaat.

Tevens geef ik tekentherapie aan kinderen en volwassenen. Mijn eigen creativiteit bracht mij op dit pad. Het is heel byzonder om ook via het tekenen te kunnen werken.Ook met kinderen werkt dit heel fijn!                                                                                            

Mijn cursus kindertekeningen uitleggen komt hier goed van pas.

.